Cum sa gasesti cadoul ideal pentru cei dragi 


Este important sa le aratam celor dragi ca ii apreciem si ne bucuram ca se afla in viata noastra. Una dintre metodele prin care putem face asta este chiar sa le-o spunem, insa ocazional putem face asta si oferindu-le un cadou simbolic. Din punctul meu de vedere, cele mai apreciate cadouri sunt cele surpriza, care nu au nevoie de o ocazie speciala.

Cand vine vorba de alegerea cadoului potrivit, trebuie neaparat sa ne gandim in primul rand la persoana care urmeaza sa il primeasca, si in al doilea rand la relatia noastra cu persoana respectiva. De exemplu, un robot de bucatarie poate fi cadoul potrivit pentru prietena ta cea mai buna care tocmai a mentionat ca cel vechi s-a stricat, insa pentru sefa ta ar putea fi un cadou nepotrivit.

In primul rand, trebuie sa te gandesti la ce ii place sa faca, ce hobby-uri are, cum ii place sa isi petreaca timpul liber, etc. Este important sa nu iei un cadou care doar “merge”, pentru ca scopul tau este sa le faci o surpriza placuta. In cazul in care nu stii foarte multe despre persoana respectiva, poti sa intrebi prietenii pe care ii aveti in comun, sau si mai bine, sa il iei pe unul dintre ei cu tine la cumparaturi.

Un alt aspect important este calitatea produsului pe care il oferi. Este indicat sa te indrepti catre un cadou calitativ in favoarea unuia mai ieftin, in primul rand datorita durabilitatii, si in al doilea, pentru ca e de preferat sa nu risti ca simbolul recunostintei tale sa fie uitat undeva intr-o camara. Nu uita ca toata ideea unui cadou este sa oferi ceva care sa placa.

Este indicat sa faci o plimbare printr-un mall, prin mai multe magazine sau sa te uiti printr-un magazin on-line de cadouri ca sa gasesti cateva optiuni care se incadreaza atat in bugetul tau, cat si in preferintele destinatarului, dintre care sa alegi cadoul potrivit. De exemplu, in cazul in care la final ai de ales pentru prietena ta cea mai buna dintre o lampa, o esarfa sau o poseta care s-ar potrivi de minune cu noua ei rochie, e de la sine inteles ca ar trebui sa alegi poseta. Indiferent de ce ai ales, nu uita sa rupi eticheta cu pretul inainte sa il impachetezi!

Daca persoana careia trebuie sa ii cumperi un cadou este relativ noua pentru tine si chiar nu ti-a venit nicio idee, poti intotdeauna sa ii oferi un card cadou pentru cumparaturi la un magazin de parfumuri, de haine, articole sportive sau oricare altul, care s-ar incadra in interesele sale. Chiar daca in acest valoarea cadoului este inscrisa chiar pe el, este de preferat sa isi cumpere singur/a ceva care sa ii placa intr-adevar, decat sa primeasca de la tine ceva care sa nu I se potriveasca.